images.jpg

Gyömbér Gyöngyi a Konyhapulton vonult, mint egy sztár.

Kihúzta magát, mosolygott, integetett… Körülötte a fűszerek őt éljenezték, villogtak a vakuk, hullottak a virágok a lábai elé... Gyöngyi meg csak illegette – billegette magát... Hol ebbe a kamerába mosolygott, hol abba a kamerába pózolt… Élvezte, hogy imádják, csodálják őt….

Hirtelen fázni kezdett... Megborzongott picit... Mitől van itt ilyen hideg?... Kezét fázósan végighúzta a karján és kinyitotta a szemét… Oh! Ez csak álom volt. Csak álmodta, hogy ő a sztár… Hogy mindenki őt imádja… Na, de várjunk csak! Álljunk meg egy pillanatra! … Hideg van?.... Hideg van! … Ó, hát hideg van! Jaj, de jó!

Gyöngyi most már értette, hogy miért borzongott az imént. Beköszöntött az ősz. Az ősz után pedig jön a tél…

- Mmmmmmmm!... Ez fantasztikus! – gondolta mosolyogva Gyömbér Gyöngyi. Nagyon szerette a hideg hónapokat. Ez az ő időszaka! Ilyenkor Gyömbér Gyöngyit gyakran használják, mert fáznak az Emberek. Ő pedig „fűtőanyag”. Belülről tudja fűteni az Embereket, így ők kevésbé fáznak. Gyömbér Gyöngyiből például készül tea. Vagy ott van az az érdekes csicseriborsó leves, amiben Koriander Károllyal találkozik, és ketten adnak jellegzetes ízvilágot a levesnek. Nem beszélve a fantasztikus gyömbéres kekszről! Olyankor az egész lakás Gyöngyi illatával van tele! Amikor sül a süti, meg sem kell várni, hogy az Emberek megkóstolják azt. Már az illatoktól lehet hallani a szokásos, elégedett hangokat.      

Fahéj Fanni és Szegfűszeg Szandra is vidáman dörzsölik a tenyerüket. A téli hónapokat ők is nagyon kedvelték, hiszen ilyenkor sokszor készül forralt bor. Fahéj és szegfűszeg illata lengi be a lakást. Ki ne szeretné ezt?

A Konyhaszekrényben pedig ez az időszak egyenlő a bulizás időszakával. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy amikor forralt bor készül, mi történik a Konyhaszekrényben! A fűszerek kirúgják a szekrény oldalát és táncos összejöveteleket szerveznek.

Az őszi és a téli hónapokban a lakás hangulata is megváltozik. Nyugodalmat és békességet áraszt. Gyertyák lángja táncol a félhomályban, csendes beszélgetések szűrődnek be a Konyhaszekrénybe a réseken keresztül….

Gyömbér Gyöngyi, Fahéj Fanni és Szegfűszeg Szandra teljes erőbevetéssel szolgálhatja az Embereket. Illatukra, ízükre a zord, esős vagy a hideg, zúzmarás napokon nagy szükség van. Testre – lélekre gyógyírként hatnak.

És Gyömbér Gyöngyi a nap végén valóban sztárnak érzi magát. 

Szerző: fuszermesek  2012.09.17. 20:42 Szólj hozzá!

Címkék: mese fűszer gyömbér koriander fűszerek fahéj szegfűszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszermesek.blog.hu/api/trackback/id/tr584784292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása