A Konyhaszekrényben nagy lett a nyüzsgés. A fűszerek összegyűltek, hogy kitalálják, hogyan hozzák vissza Szegfűszeg Szandrát maguk közé.

Szandra még mindig a tűzhely alatti résben bujkált. Minden rajtuk állt. Szandra nagyon messze volt tőlük. Csak rájuk számíthatott. Okosnak és körültekintőnek kellett lenniük.

Só Sándor vezette a gyűlést.

- Kinek mi az ötlete? Gyerünk, fűszerek, most minden ötletre szükségünk van!

- Kössük össze a konyharuhákat! Így lesz belőlük egy hosszú kötél, amin Szandrát felhúzhatjuk!

- Á, az nem jó! A konyharuhák túl messze vannak! Mi meg túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy összekössük őket! Nem, ez nem jó!

- Akkor alkossunk mindannyiunkból egy láncot, ami leér egészen a földig!

- Az túl veszélyes! Megláthatnak minket és akkor mindannyian a szemétben végezzük!

- Akkor Szandra másszon fel a Konyhapultra!

- De hát nem tud! Túl pici, a Konyhaszekrény ajtaja túlságosan meredek és nincs rajta semmi kapaszkodó!

- Azt mondta, nincs egyedül! Még azt sem tudjuk, ki van vele! Vagy kik vannak vele!

- Igen, igen! Beszéljünk először Szandrával! Beszéljünk Szandrával!

Kinyitották a Konyhaszekrény ajtaját, amennyire csak tudták és lekiabáltak Szandrának:

- Szandra! Szandra! Előbújhatsz! Mondd, ki van még ott veled?

Szegfűszeg Szandra kijött a tűzhely alól:

- Itt van még három borsszem és egy törött babérlevél. Szegényke, ő sérült.  

A fűszerek tanácstalanul összenéztek. Egy fűszer megmentése is nagy gondot okoz nekik, hát még többé! Ráadásul van köztük egy sérült is. Most mi legyen? Nos, őket is el kell hozni. Nekik is ez az egyetlen esélyük.

- Ne aggódjatok, felhozunk titeket! – kiabált le Só Sándor Szandrának.

- Ó, az nagyon jó lenne! Addig mi mit csináljunk itt lent?

- Csak egy dolgot tehettek: maradjatok a rejtekhelyen! Elő ne bújjatok! Nehogy észrevegyen titeket bárki is! És maradjatok csendben!

Szegfűszeg Szandra a három szem borssal és a sérült babérlevéllel gyorsan visszamászott a tűzhely alá.

Só Sándor egy kisebb mentőcsapatot toborzott. Ott volt még Vegamix Viktor, Bors Péter, Bors apó, Vanília Vella és Gyömbér Gyöngyi. Összedugták a fejüket és kidolgoztak egy tervet. Egy nagyon kockázatos tervet. Vanília Vella hosszú rudacskái és Bors apó szemecskéi olyan hosszú láncot alkotnak, amilyen hosszút csak tudnak. Azon Só Sándor és Vegamix Viktor le tudnak mászni a fakanalakig. A fakanalakon le tudnak mászni a Konyhapultig. Eddig rendben, de hogyan tovább? Ha valahogy sikerül is lejutniuk a Konyhapultról a földre, onnan hogyan jönnek vissza? Ráadásul, ha ilyen sokan vesznek részt az akcióban, könnyebben észreveszik őket. Gyömbér Gyöngyi vállalta, hogy ő lesz az őrszem és jelez, amikor veszélyt észlel.

Végül megállapodtak abban, hogy lemásznak a terv szerint a Konyhapultra. Ott Só Sándor körülnéz, felméri a terepet. Megnézi, hogy milyen eszközöket tudnak felhasználni ahhoz, hogy lemásszanak Szandráért és a többiekért és vissza is tudjanak menni a Konyhapultra.

Eljött a főzés idő. Tündérkéz nyitotta a Konyhaszekrény ajtaját. A fűszerek most nem tehettek semmit Szandráért. Gyorsan sorba álltak és végezték a dolgukat: finommá varázsolták az ételt az Emberek számára. Mindenki alig várta, hogy véget érjen a főzés idő. Akkor megint összegyűltek, csak most nem ünnepelni, hanem a tervet végrehajtani.

Kinyitották a Konyhaszekrény ajtaját és Gyömbér Gyöngyi elfoglalta az őrhelyét.

- Majd ÉN megyek!

Szólt az idegen hang a sötétből. Mindenki odafordult. Az árnyékban ott állt gyönyörű, vörös ruhájában Pier, a fűszerek királya.

(folyt.köv.)

Szerző: fuszermesek  2012.09.25. 18:00 Szólj hozzá!

Címkék: mese vanília bors fűszer gyömbér fűszerek babér szegfűszeg vegamix

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszermesek.blog.hu/api/trackback/id/tr954802579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása