vizhordo.jpgAki még nem találkozott ezzel a tanmesével, szeretettel ajánlom figyelmébe. Aki meg már olvasta - annak is. :) 

Kínában, egy víz-hordozónak volt két nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt és mindig teljes adag vizet szállított.
A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment. Mindennap a víz-hordozó csak másfél edény vizet szállított a házba.

Szerző: fuszermesek  2013.05.05. 13:26 Szólj hozzá!

Címkék: mese tanmese kínai virágok törött edény cserépedény vízhordó

Ezt a kedves mesét egyik írónőnknek, Párdi Petrának köszönhetjük. Kifejezetten a Fűszermesék blogra, a Fűszermesék olvasóinak írta. "Méredzkedés" c. novelláskötete már megvásárolható és blogja itt olvasható: http://pardipetra.atw.hu/ 

Személy szerint imádom, ahogy mesterien ötvözi a nőies bájt a fanyar humorral. :) Hálásan köszönöm, hogy megtisztelt ezzel az írásával. Kérem, fogadjátok Ti is szeretettel! :) 

Easter-egg-with-cross.jpg…a hűtőszekrényben kezdődött.

Szerző: fuszermesek  2013.03.31. 10:00 Szólj hozzá!

Címkék: húsvét tojás hűtőszekrény

vintage_easter_chicks.jpgMinden kedves Olvasómnak kívánok kellemes húsvéti ünnepeket! 

Egyetek finomakat és pihenjetek sokat! :)

Holnap is nézzetek be, hátha tojt ide is valamit a Nyuszi! ;)

Szerző: fuszermesek  2013.03.30. 10:00 Szólj hozzá!

DSC05327.JPGKedves Olvasóim!

Hálásan köszönöm, hogy rendületlenül olvassátok a fűszermeséket. 

Oka van annak, hogy számuk megcsappant az utóbbi időben. Először is az, hogy az élet elszólított a meseírás mellől és máshol kellett helytállnom.

A másik ok pedig az, hogy megcéloztam a könyvkiadást. Az új meséket már a könyvben szeretném megjelentetni. Ez egyelőre még gyerekcipőben jár, sokat nem is tudnék írni Nektek róla, de majd folyamatosan foglak tájékoztatni Titeket a fejleményekről. :)

De addig is: közeleg a húsvét és úgy döntöttem újra elérhetővé teszem a karácsonykor összeállított e-book-ot minden érdeklődő számára. Pár szót róla, aki még nem tudná, hogy mi is ez: egy elektronikus könyv, ami

- tartalmaz új meséket - olyan meséket, amiket valószínűleg nem fogok az interneten sehol (még itt a blogon sem) megjelentetni,  

olvashatóak benne a régi kedvencek is

illusztrációkat, kézzel készült képeket is tettem bele.

Máris mondom, hogyan juthatsz hozzá ehhez a mesegyűjteményhez:

csak iratkozz fel a blog bal oldalán található regisztrációs űrlapon! Kérlek, hogy a jelentkezésedet legkésőbb március 29.-ig add le!

Az a tervem, hogy húsvétkor e-mailben fogom kiküldeni a linket, amire kattintva majd le tudjátok tölteni a könyvecskét (PDF fájl lesz megint). 

Ezen kívül készült még egy meglepetés is Nektek húsvétra. :) Érdemes lesz velem tartanotok! 

Addig is legyenek szép napjaitok! :)

 

 

Szerző: fuszermesek  2013.03.11. 22:53 Szólj hozzá!

elotte-utana.jpgA Facebook-on már jeleztem, most már itt is megteszem. 

Szeretjük Karcsú Anyut! Ez egy szülés utáni fogyókúra programcsomag, ami segíti az anyukákat lépésről lépésre a fogyásban. Hatékony, gyors és kímélő. Kismamák is elkezdhetik!

Aki hadilábon áll az újévi fogadalmával, miszerint idén már kisebb számú ruhákat fog hordani, az feltétlenül kattintson ide:

http://www.karcsuanyu.hu/karcsu-anyu-fogyokura-szules-utan-0

Tuti receptek, fortélyok és ötletek garmadája van itt felsorakoztatva! Ez egy szuper kis útmutató a starttól a célig. :) 

Ja, és miért is szeretjük Karcsú Anyut? Hát mert ő is megjelenteti a Fűszermeséket! :) 

Szerző: fuszermesek  2013.02.05. 22:53 Szólj hozzá!

Új év, új mese. Stílusban eltér az eddigiektől, de attól még szerethető lett. A képről is szólnék. Magam festettem - egy csempére. Tinédzser koromban, vagyis már legalább 20 éve. Ez idő alatt nem halványult, csak kissé kopottas lett. Nagyon szeretem! :)

ScreenHunter_01 Jan. 07 18.39.jpgA falutól nem messze volt egy erdő.

Azt hallottam, hogy a természet közelsége jobbá teszi az embert. Én úgy döntöttem, hogy jobb ember szeretnék lenni. Ki is találtam magamnak, hogy több időt fogok tölteni az erdőben. Megfigyelem a növényzetet, az állatokat, lehullt faleveleket gyűjtök…

Szóval elkezdtem kijárni az erdőbe, mint ahogy azt elterveztem.

Szerző: fuszermesek  2013.01.07. 19:01 Szólj hozzá!

Címkék: mese fa falu öreg erdő folyó fűszer fűszerek

ScreenHunter_03 Dec. 31 10.01.jpg

Hálásan köszönöm minden lájkotokat, leveleteket, kommenteteket és ajánlásotokat! Ezt a jó szokásotokat tartsátok meg a következő évben is! :)

2013-ban is szeretettel látok mindenkit a blogon. Újabb mesékkel és meglepetésekkel készülök, jövőre sem fogtok unatkozni. :)

Bőségben, egészségben, boldogságban

gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!

Szerző: fuszermesek  2012.12.31. 12:20 Szólj hozzá!

ScreenHunter_01 Dec. 18 16.04.jpgÜnnepre készültek az Emberek. Nagy volt a sürgés – forgás a Konyhában. Tündérkéz serényen tett – vett, sütött – főzött lankadatlan.

A fűszerek imádták az ünnepeket, a vendégséget. Nem volt fűszer, akire ilyenkor ne lett volna szükség. De volt egy ünnep, ami kitűnt a többi közül. Ilyenkor a Konyhaszekrénybe egy különleges illat lengedezett be. És mindig csak ilyenkor lehetett érezni ezt az illatot. A fűszerek nem ismerték, nem tudták kié vagy mié ez a jellegzetes illat, ezért elhatározták, hogy ebben az évben kiderítik.  

Szerző: fuszermesek  2012.12.24. 16:29 Szólj hozzá!

Címkék: mese karácsony kívánság angyal fűszer fűszerek fenyőfa karácsonyfa karácsonyi

3kari.jpgNagyon örülök a sok - sok érdeklődőnek a karácsonyi különkiadás iránt! :)

Mint ahogy már az egyik Facebook-os bejegyzésemben említettem, elkészült az e-book. Húsz mese került bele, vegyesen vannak benne már ismertek és még nem ismertek. (Az ismertek közül nem mindegyiket tettem bele.)  

Amikor meghirdettem ezt a lehetőséget, az volt az eredeti szándékom, hogy teszek bele recepteket is, mert a visszajelzések közt többször is felmerült ez az igény az olvasók részéről. Viszont amikor elkészültem a könyvvel, úgy döntöttem, hogy nem lesznek benne a receptek. Ez egy igényes és szép mesekönyv lett. Higgyétek el, nem illenek ide receptek! Hogy ne okozzak csalódást azoknak, akik mégis számítottak egy kis receptgyűjteményre, azt is ki fogom küldeni mindenkinek még a karácsonyi ünnepek alatt.

Tehát készítettem még egy e-book-ot, egy kis mini szakácskönyvet. Így mindenki 2 db könyvecskét fog kapni tőlem. 

Terveim szerint a mesekönyvet dec.24.-én fogom kiküldeni, a mini receptgyűjteményt pedig dec.26.-án. 

Mivel sok jelentkező volt és két könyvet is küldök, egy levél-küldő, menedzselő szolgáltató szolgáltatásait fogom igénybe venni. A szolgáltató jogosult arra, hogy reklámot helyezzen el a levelekben, ezért lehet, hogy a levelező rendszeretek ezt spam-ként fogja érzékelni. Azt javaslom, hogy időnként ellenőrizzétek a Spam mappátokat is, hátha ott landoltak a leveleim. 

A levelekben egy linket fogtok kapni, arra kattintva tudjátok letölteni a könyveket (egyszerű PDF fájlok). Célszerű lesz majd az e-book-okat lementeni magatoknak. (Az oldal, ahova feltöltöttem őket, ha 100 napon keresztül senki nem tölti le, akkor automatikusan törölni fogja. Tehát még sokáig elérhető lesz, de nem a végtelenségig.)

Egyébiránt kérdés, probléma esetén készséggel állok rendelkezésetekre a fuszermesek kukac gmail pont com e-mail címen.

További kellemes karácsonyi készülődést kívánok mindenkinek! Már csak kettőt kell aludni! :)

Szerző: fuszermesek  2012.12.22. 11:47 Szólj hozzá!

Ezt a mesét egy újságban találtam. Annyira megtetszett, hogy gondoltam, megosztom veletek. Nagyon jól rávilágít arra, hogy mennyire nem a történéseket figyeljük, hanem a gondolatainkkal vagyunk elfoglalva. A gondolataink pedig nem a valóság. 

182083_532021486826227_1611245344_n.jpg

Nem lehet tudni, a rossz milyen jót, illetve egy látszólag jó dolgot milyen rossz takar. Példa erre az öreg kínai paraszt története. 

Az öreg kínainak olyan csodálatos fehér lova volt, hogy az ország leggazdagabbjai irigykedtek rá. Valahányszor sok pénzt ajánlottak fel neki a lóért cserébe, az öregember csak a fejét rázta. Egy napon a ló eltűnt. Összegyűlő szomszédok máris ítélkeztek:

Szerző: fuszermesek  2012.12.12. 21:32 Szólj hozzá!

Címkék: mese kínai paraszt öregember

süti beállítások módosítása